DadoSens

DADO-cosmed grundades 1987, som en del av Börlind Group, och har nu över 160 personer anställda och har uppnått ett internationellt erkännande.

Annemarie Lindner, en pionjär inom området naturlig kosmetik med sitt märke Annemarie Börlind – Natural Beauty, grundade DADO-cosmed efter att ha mött ett ökande antal människor med extremt känslig problemhy. De var allergiska mot dofter, konserveringsmedel och örtextrakt eller hade atopisk dermatit, psoriasis och olika typer av acne.

Vid den här tidpunkten var dermakosmetik baserad på naturen i princip inte tillgänglig. De flesta behandlingsformer var (och i många fall fortfarande är) baserade på mineraloljor och innehöll doftämnen, färgämnen och konserveringsmedel. Tillsammans med laboratoriepersonal från DADO-cosmed och med hjälp av konsultation från dermatologer så skapades en kombination av det bästa från naturens skafferi utifrån kraven som ställs på den som har en extremt känslig problemhy.

Det förde med sig att det producerades en rad unika produkter under märket DADOSENS DERMACONTROL. Produkter är unika eftersom de är effektiva, naturliga och sammansatta för att exklusivt möta behoven som känslig hy har.

 

 

 

 

 

Nature Treats AB

Nature Treats AB arbetar med skönhet, hälsa och friskvård i en helhetslösning för välbefinnande. Företaget, som har sin bas i Östhammar i Roslagen, grundades av Iréne von Arronet 1989, som ett konsultbolag med föreläsningar och utbildning inom hälsa och friskvård. Sedan 2001 har verksamheten utökats med agenturen för Annemarie Börlind och DadoSens, som importeras från Börlind GmbH i Tyskland.